AOF Nettstedkart Nettstedkart    Kontakt oss  Kontakt    English  English     
 
Meny
 
 
Klimaendringen
Her vil du finne stoff om klimaendringen og konsekvensene av den. Vi vil unngå sensasjonsoppslag. Vitenskapelige rapporter vil bli presentert med den nøkternhet som er en forutsetning i vitenskapelige kretser, og vi vil også gi plass til skeptikerne der det ser ut til at de har seriøst baserte innvendinger.


/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/Struts.jpg/$file/Struts.jpg
2011.04.28
Motargumenter
Et stort mindretall av befolkningen tror ikke på klimaforskernes forklaringer. Noen av innvendingene er basert på en sunn skepsis, andre er bare irrasjonelle myter. Vi har samlet et knippe av de vanligste innvendingene og hvilke svar vitenskapen har på dem.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/co2-utslipp.jpg/$file/co2-utslipp.jpg
2011.04.04
Regjeringens klimamål kan være uoppnåelig
Norge og andre europeiske land baserer sin klimapolitikk på at den globale temperaturen ikke må øke mer enn 2 grader. En ny rapport tyder på at dette målet ikke bare er ambisiøst, men nærmest uoppnåelig.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/Isbjørn.jpg/$file/Isbjørn.jpg
2011.03.14
Grunnleggende om klimadebatten
Det pågår en intens og ofte ganske følelsesladet diskusjon om de grunnleggende sannhetene mht. klimaforandringen. Sannsynligvis alle forskere som arbeider med temaet vil hevde at det pågår endringer som etter hvert kan få store negative konsekvenser og at endringene er menneskeskapte. På den annen side fins de som arbeider iherdig for å finne feil i forskernes resonnementer. Noen av dem hevder at det ikke foregår noen global oppvarming, Andre hevder at den oppvarmingen vi kan observere ikke er menneskeskapt. Vi har samlet noen kvalitativt gode nettsteder som argumenterer ut fra begge ståstedene.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupGraphics/News.jpg/$file/News.jpg
2011.03.14
Newsfeeds om klima
Vi har samlet enkelte newsfeeds om klima av god kvalitet. Her er hver dag nye artikler, reportasjer, pressemeldinger om spørsmålet.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/klimagasser.jpg/$file/klimagasser.jpg
2009.05.05
Prisen på å bringe CO2-utslippet ned på et bærekraftig nivå.
20 milliarder kroner per år vil det koste å bringe norske CO2-utslipp ned mot et bærekraftig nivå innen 2050. Prislappen for å gjøre Norge fornybart er bare en brøkdel av de siste års investeringer i oljesektoren. Det er en av konklusjonene i studien ”Den grønne ledertrøya” som er laget av EBL, Energibedriftenes landsforening, og som beskriver hvordan Norge kan møte de langsiktige klimamålene.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/varm jordklode.jpg/$file/varm jordklode.jpg
2008.10.29
RAPPORT FRA CHRISTIAN AID: DE FATTIGE RAMMES HARDEST
Selv om den har blitt et par år gammel, vil vi anbefale denne rapporten fra Christian Aid - den britiske motsatsen til Kirkens Nødhjelp. Dette har blitt et viktig referansedokument når det gjelder sammenhengen mellom klimaendringene og fattigdomsproblemet.
Les mer

 
Aktuelt
 
Tøft for Sudan
Vi har lenge visst at den nye staten Sør-Sudan vil bli født under vanskelige omstendigheter. To måneder før selvstendigheten må regjeringen slite med både internasjonale utfordringer og væpnede, interne opprørsgrupper.
[Les mer]
 
Demokratisk utfordring for Sør-Sudan
The International Crisis Group har kommet med en rapport om Sør-Sudan hvor søkelyset settes på utfordringer som sjelden blir nevnt i kommentarer til utviklingen i det nye landet: hvor stort demokratisk rom man vil tillate i landet i sin alminnelighet og demokratiskering av selve "frigjøringspartiet" SPLM. Vi gjengir sammendraget av rapporten:
[Les mer]
 
Grønn utvikling i norsk bistand.
Regjeringen har offentliggjort stortingsmeldingen "Mot en grønnere utvikling - om sammenhengen mellom miljø- og utviklingspolitikken. Vi gjengir sammendraget av meldingen og vil komme tilbake med en nærmere presentasjon.
[Les mer]
 
 
 
AOF Norge | Postadresse:Youngs gate 11 | 0181 Oslo | Telefon: 23 06 12 50 | Telefax: 23 06 12 70 | Epost: aofnorge@aof.no | Utviklet av Vever AS