AOF Nettstedkart Nettstedkart    Kontakt oss  Kontakt    English  English     
 
Meny
 
 
SUDAN: VERDENS 10. STØRSTE LAND PÅ KARTET
Velkommen til vår Sudanside. Her vil du etter hvert finne en lang rekke spesialartikler om forskjellige sider ved dette store landet i Sør som er lite kjent blant folk flest i Norge. Likevel har vi betydelige forbindelser med Sudan gjennom bistand, politisk dialog og forskning. Vår ambisjon er å gi ikke-spesialister bedre kjennskap til landet.


/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/aviser.jpg/$file/aviser.jpg
2010.10.12
Følg med på hva som skjer.
Her finner du lenker til sudanesiske dagsaviser, både aviser utgitt i Sudan og noen publisert av diasporaen. Dessuten lenker vi til FNs humanitære nyhetstjeneste, New York Times, et par informative blogger og internasjonale tenketanker som fokuserer på Sudan og regionen forøvrig.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupGraphics/forskning.jpg/$file/forskning.jpg
2010.10.12
Under mikroskopet
Her publiserer vi mer omfattende. akademiske analyser av utviklingen i Sudan og rapporter som gjerne må være partiske men de må som et minimum bygge på omfattende kunnskap. Både analyser og rapporter må ha et langsiktig perspektiv og gjerne være relevante i et år eller lenger.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/Støre2.bmp/$file/Støre2.bmp
2010.09.29
Norge og Sudan
Norge har vært tungt inne i Sudan i en årrekke som tilrettelegger for fredsavtalen fra 2005 og gjennom bistandsmidler. UD gir en kort oversikt over bakgrunn og innhold i engasjementet på sin hjemmeside.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/avis.jpg/$file/avis.jpg
2010.02.18
Presseartikler
Følg med i hva internasjonal presse skriver om Sudan. Her finner du artikler fra dagsaviser og tidsskrifter.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/Sudan.jpg/$file/Sudan.jpg
2009.07.07
Hva leksikonet sier om Sudan
Dette er en leksikalsk artikkel om landet. Den er i stor grad bygd på den engelske utgaven av Wikipedia,
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupGraphics/Sudanbok.jpg/$file/Sudanbok.jpg
2009.07.02
Six Months in Sudan
Det er ingen overflod av bøker om Sudan, men vi vil gjerne stimulere til å lese de som finnes. I våre dager er det jo enkelt å bestille de man har lyst på gjennom internett.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/NORAD.jpg/$file/NORAD.jpg
2009.02.10
Norsk uhjelp i Sør-Sudan
NORAD leverte før jul 2008 en resultatrapport for sin virksomhet som er grunnleggende lesing for den som er interessert i uhjelpen. Dessuten inneholder rapporten et eget kapittel om resultater av norsk bistand til Sør-Sudan.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupGraphics/Emma.JPG/$file/Emma.JPG
2008.12.18
Emmas krig
Denne boka er glimrende journalistikk og gir en levende innføring i forholdene i Sør-Sudan på det tidlige 90-tallet. Forfatteren er den amerikanske journalisten Deborah Scroggins som kom til Sudan for første gang i 1988 utsendt av avisen The Atlanta Journal-Constitution for å dekke sulten og nøden i landet.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/Nyheter.jpg/$file/Nyheter.jpg
2008.12.01
Nyhetsbrev
FN utgir to nyhetsbrev vel verdt å følge med på for den som vil vil være oppdatert på Sudan: "Daily Media Monitoring Report" kommer fem ganger i uka og er en sammenstilling av artikler om Sudan i media. "Southern Sudan News Bulletin" produseres av FNs eget kontor og inneholder daglige nyheter fra Sør-Sudan.
Les mer
/aofweb/mm.nsf/lupgraphics/In Sudan.jpg/$file/In Sudan.jpg
2008.12.01
Månedsmagasinet IN SUDAN
Dette månedsmagasinet utgis av FN. Hovedinnholdet er reportasjer, men magasinet inneholder også korte myhetsmeldinger og bokomtaler. Meget lesverdig og hjelper til å komme landet nærmere.
Les mer

 
Aktuelt
 
Tøft for Sudan
Vi har lenge visst at den nye staten Sør-Sudan vil bli født under vanskelige omstendigheter. To måneder før selvstendigheten må regjeringen slite med både internasjonale utfordringer og væpnede, interne opprørsgrupper.
[Les mer]
 
Demokratisk utfordring for Sør-Sudan
The International Crisis Group har kommet med en rapport om Sør-Sudan hvor søkelyset settes på utfordringer som sjelden blir nevnt i kommentarer til utviklingen i det nye landet: hvor stort demokratisk rom man vil tillate i landet i sin alminnelighet og demokratiskering av selve "frigjøringspartiet" SPLM. Vi gjengir sammendraget av rapporten:
[Les mer]
 
Grønn utvikling i norsk bistand.
Regjeringen har offentliggjort stortingsmeldingen "Mot en grønnere utvikling - om sammenhengen mellom miljø- og utviklingspolitikken. Vi gjengir sammendraget av meldingen og vil komme tilbake med en nærmere presentasjon.
[Les mer]
 
 
 
AOF Norge | Postadresse:Youngs gate 11 | 0181 Oslo | Telefon: 23 06 12 50 | Telefax: 23 06 12 70 | Epost: aofnorge@aof.no | Utviklet av Vever AS